Management Support Event Live 2018

Management Support Event Live 2018

Bloggen voor assistents

Bloggen, wat is dat eigenlijk? En waarom zou je dat doen?
Blogs die goed Lopen, lezen het fijnste. Dus je let op de structuur en de koppen als je de boodschap Overbrengt. Schrijf compact en schrap nog meer voor netjes Gesnoeide teksten. Ga de dialoog aan en voeg een Gesprek toe. Met zintuiglijke foefjes zorg je dat lezers een blog Ervaren. Alleen door het veel te doen, ga je de juiste stijl en stem vindeN.  Luister en kom BLOGGEN tijdens deze inspiratiesessie.


Trainer: Leonore Pulleman
Leonore Pulleman is tekstschrijver, blogger en (eind)redacteur. Als tekstschrijver schrijft en redigeert ze artikelen over uiteenlopende onderwerpen voor commerciële en non-profit opdrachtgevers. Bloggen doet ze vooral over haar vak en als ghostwriter voor organisaties. 
Leonore geeft al jaren les over bloggen. Aan particulieren, aan bedrijven en (vooral) aan patiëntenverenigingen. Een SA-wijzer met haar tips en trucs verschijnt binnenkort bij Vakmedianet.
Tot slot is Leonore ook hoofdredacteur van twee magazines waar ze zelf ook artikelen voor schrijft. 

 

Onderhandelen vanuit je rol

Heb jij vaak het gevoel dat je het onderspit delft in gesprekken en onderhandelingen? Dat jouw belangen niet gezien worden, dat je argumenten niet belangrijk worden gevonden? Wil je meer invloed als je iets van anderen wilt? Wil je graag regie op je eigen agenda? Wil je grip op je werk en op de situaties waarin anderen je voor keuzes stellen? Of heb je vaak te maken met onderhandelingssituaties in je werk of thuis?  Laat je dan inspireren tijdens deze korte workshop: onderhandelen vanuit je rol.  

Trainer: Gerda Bos

Gerda Bos is een inspirerende trainer, coach, spreker en psycholoog. Ze brengt ingewikkelde vraagstukken terug tot logische en haalbare oplossingen, zodat je die meteen in de praktijk kunt brengen. Haar specialismen zijn: persoonlijkheidsverschillen, het brein, communicatie, leiderschap, samenwerken, veranderne en loopbaanontwikkeling. Ze schreef een aantal artikelen over deze thema's en de door haar ontwikkelde LEF-methode.  

 

Slim(mer) vergaderen

Als PA heb je een belangrijke procesrol in de directievergadering. In die rol kun je veel waarde toevoegen door dat proces soepel te laten verlopen. Dit kan jezelf en de directieleden veel tijd besparen, en zorgen voor een dynamiek waarin het besluitvormingsproces beter georganiseerd is. In deze korte workshop gaan we in op de invloed die je hebt op het vergaderproces en hoe je dat proces op een simpele manier structureel kan verbeteren. Daarbij zullen diverse praktijkvoorbeelden de revue passeren.

Trainer: Willem Jacobs, Yabbu.com
Willem heeft ruim 15 jaar ervaring als strategisch adviseur. Sinds 2016 is hij tevens ondernemer op het gebied van effectief vergaderen. Hij geeft workshops en trainingen, en zijn bedrijf heeft een app ontwikkeld die het makkelijk maakt om vergaderingen daadwerkelijk korter en beter te maken. Als strategisch adviseur heeft Willem veel ervaring met vergaderen op directieniveau en weet hij als geen ander wat het is om beoogde organisatieveranderingen te realiseren.