Management Support Event Live 2018

Management Support Event Live 2018

Lucy Brazier 

Managing up! 

Cruciaal voor het succes van een organisatie of bedrijf is de relatie tussen een manager en zijn assistant. Maar zegt Lucy: “De meeste managers hebben geen enkel idee hoe ze hun assistant het beste kunnen inzetten of hoe ze mensen moeten managen. De assistants zijn de experts, zij weten hoe ze het beste ingezet kunnen worden. Zij moeten in feite hun manager trainen!”

Lucy neemt je mee in leiderschapsvaardigheden en hoe je vanuit jouw rol de verschillende stakeholders kunt beïnvloeden, en hoe je je ontwikkelt naar strategisch business partner.

 

Vréneli Stadelmaier 

F*ck die onzekerheid 

Welke vrouw heeft het niet? Last van onzekerheid terwijl je eigenlijk best weet dat je het wél kunt. Maar juist als je het niet kunt gebruiken, slaat het toe! Heel vervelend want daardoor word je heel perfectionistisch en werk je veel te hard, of ga je uitdagingen uit de weg. 

Vréneli Stadelmaier weet er alles van, en ook hoe je daar vanaf komt. In dit humoristische theatercollege combineert Stadelmaier de theorie met aansprekende praktijkvoorbeelden, ook uit haar eigen leven als manager, ondernemer en moeder. Met video, muziek en interactie neemt ze je mee. Je gaat naar huis met concrete tips voor meer zelfvertrouwen op cruciale momenten.

Roos Woltering 

Be yourself, be a rolemodel

Wie had er als kind geen helden? Nelson Mandela, Prinses Diana of misschien wel The Spicegirls, Pippi Langkous of Superman. Uit onderzoek is gebleken dat deze helden ons zelfvertrouwen vergroten op het moment dat we ze gebruiken als voorbeelden. We leren van ze en de eigenschappen van onze helden stralen ook op ons af, waardoor we meer voor elkaar krijgen.

En realiseer jij je weleens dat ook jij voor je omgeving een voorbeeld en een inspiratiebron bent en dat jij dus jouw ervaringen, jouw leermomenten en successen doorgeeft om anderen te helpen?

In ‘Be yourself, be a rolemodel’ staat de functie van rolmodellen centraal. Als je jouw grote en kleine voorbeelden onder de loep neemt, krijg je meer inzicht in je ontwikkeling en ontdek je welke kanten van jouw persoonlijkheid je nog verder wilt laten groeien. 

En er is nog een groot voordeel van werken met rolmodellen. Want ook al heb je het misschien niet door, jij bent op jouw beurt ook een rolmodel voor anderen. Door dit in te zien, ontdek je dat jouw persoonlijkheid veel inspirerender voor anderen is dan je misschien dacht. En zo versterk jij weer je zelfleiderschap en houd je je ambitie levend. Door een rolmodel te zijn help je anderen om hetzelfde te doen. 

Maarten Fijnaut  

Zelfsturing op het secretariaat  

Zelfsturing en zelfleiderschap zijn essentieel om als managementondersteuner of secretariaat relevant te blijven voor de organisatie waar je werkt. Als je Maartens sessie hebt gevolgd, weet je hoe je je werk efficiënter en effectiever kunt doen. Het gaat er daarbij niet om perfect te worden, maar om de ruimte voor verbetering te vinden, zodat je relevant blijft voor je werkgever. Bovendien hou je zo plezier in je werk.